Har precis gjort klart cheesecaken. Gjorde faktiskt tva, Neil ville sa garna ha ocksa och en pa atta pers kanns lite snalt. Ringde mamma som inte var hemma, sa pratade en stund med Hans istallet, som inte hittade receptet fast han sa snallt letade. Sa jag hoftade till. Recept (till en cheesecake, mattesnillet kan rakna ut att man helt enkelt dubblar for tva) som foljer:
Mum's Frozen Cheesecake
Botten:
50g smor
10 digestivekex
Smalt smoret i en panna. Krossa digestivekexen och blanda ihop. Hall i en form - garna med lostagbar botten - och "tryck ut" sa det ar jamnt ihopplattat.
Smeten
2 agg
2 dl socker
2 dl gradde
1 nypa salt
225g Philadelphiaost ( det ar har jag ar osaker tror det kanske skulle varit lite mer)
Dela aggen. Vispa vitorna hart i en bunke. Vispa gradden i en annan. I en tredje, blanda ihop aggulor, socker och salt. Ror i Philadelphiaosten. Blanda sedan ner forst gradden och sedan aggvitorna. Hall ut i formen. Stoppa in i frysen i minst 4 timmar.
Klart!
Jag tankte servera med farska hallon i limesas idag, men funkar toppen med krossad Daim pa ocksa.
Tankte inte skriva ut receptet men nu blev det sa iaf - om inte annat som anteckning till mig sjalv till nasta gang jag ska gora en!
Det jag egentligen tankte gora var att visa denna, som passar alldeles utmarkt som theme tume eftersom min cheesecake ju har en "buttery biscuit base":
1 kommentar:
Botten är lika i mitt recept.
Smeten= 120 g philadelphiaost (alltså mindre)
2 äggulor + 1,5 tsk vaniljsocker + 1,5 dl strösocker + 1 nypa salt
2 dl vispad grädde
2 vispade äggvitor
Skicka en kommentar